Under udarbejdelse!

Forside

Om os

Vores proces

Opskrifter

Galleri

Ølcitater

Links

Kontakt

Opskrifter

Her kan du se de øl vi har lavet og som vi syntes er gode nok til at offentliggøre. Klik på øllens navn for at se opskriften i BeerCalc.

Ardbeg Stout (Nu omdøbt til Kremeret Morfar!!)

Vi har viderudviklet vores sølvvinder fra sidste år. Den har fået en del ændringer hvoraf den vigtigste er at vi har brugt noget temmelig tørverøgede malt. Det giver vores Kremeret Morfar en helt særlig karakter da den samtidig også har lakrids i.

Den har en tydelig duft af engelsk humle, en anelse peat/lakrids og noter af kaffe. Smagen er sød og mundfylden fjølsagtig blød. Tørven (peaten) smager virkelig igennem her. Bitterheden stammer primært fra de brændte malte. Vi syntes måske nok selv at den kunne bruge lidt mere humlebitterhed. Meget mere faktisk. Men overordnet er den virkelig god.

Læs i øvrigt en anmeldelse af den her.

StudIPA

StudIPA, en double IPA der er brygget for at tage kampen op med vores kæphest; nemlig at vi ikke har kunnet brygge rigtig bitre øl. Det kan vi så nu! :-)

Den har en rigtig grapefrugt-agtig og stringent bitterhed der tilgengæld er meget dominerende. Den har en vis mængde maltsødme til at bakke bitterheden op. Men mange syntes dog at den er for meget alligevel.

Helidigvis kan man jo lagre sådan en et år eller to:-)

Heavy X-Mas

Vores Heavy X-Mas er en belgisk inspireret, stærk øl. Vi har tilsat en god mængde af julens smage og dufte som går godt i spænd med den mørke og søde smag i øllen.

Røde Stjerne

BispeBryggerens Røde Stjerne er en mildere julebryg end vores Heavy X-Mas. Den er stadig belgisk inspireret og en sød øl med en flot, dyb rød farve. Der er tilsat mindre krydderier end Heavy X-Mas og en anelse chokolademalt for at opnå en perfekt afbalanceret øl.

Bitter Ibber

Bitter Ibber er vores 3. forsøg på en IPA (India Pale Ale). Denne gang er det lykkedes os både at få den bitter og en god balanceret humle- og maltsmag med.

ESB No1

ESB I er den første af et forsøg med 2 ESB'ere (English Special/strong Bitter). I denne her har vi brugt challenger som aromahumle. Ud over det er basismalten og gæren forskellig i de 2. Smager kraftigt af både humle og malt. Sammen udvikler de spændende undertoner som lakrids.

ESB No2

Vores ESB II er vores 2. forsøg på en ESB. I denne er der brugt fuggle som aromahumle. Har rigtig gode noter af lakrids, chokolade og kraftig malt duft under humlen.

Stout

Vores awardwinning Stout var oprindeligt tænkt som et studenterbrød. Altså hvor vi bare brugte løs af vores rester. Senere modificerede vi den til at passe til stilen, Imperial Stout. Den syntes vi selv vi ramte rigtig godt. Og valgte derfor at stille op til DM med den, hvor den vandt en sølvmedalje i kategorien Porter/Stout. Det sørgelig ved den, og håndbrygning som helhed, er at man hurtigt løber tør for sine gode øl.

BispeBryggeren's sølvmedalje.

Kritte Wit Bum Bum

Vi lavede en belgisk wit (Kritte Wit) som var en stor succes, men besluttede os for at lave en næsten magen til, men med mere bid - bum bum! Kritte Wit Bum Bum er lavet på umaltet hvede, hvedeflager, puffet hvedekerner og pilsner malt. En rigtig god øl til foråret og sommer. Den er krydret med bitter appelsinskal og koriander.

Smokey Joe

Det lykkedes os at få fat i noget tørverøget malt fra Ardbeg Distillery. Det har et phenolindhold på 54ppm, så det måtte vi prøve i en øl. Vi lavede en forenklet opskrift på baggrund af vores Stout og tilsatte godt med ardbeg-røg! Smokey Joe er resultatet. Den er ikke så bacon/røget flæsk agtig som de tyske røgøl, og hvis man kan lide tørverøg er det vejen frem!

Studenter Porter (Lynporter - også kaldet porter3)

Studenter porter er vores 3. bud på en porter. Den er primært sammensat af hvad vi havde skuffen :). God uden at være prangende.